Rynkereduserende behandling

Etter hvert som vi eldes oppstår det naturlige linjer, rynker og furer i huden vår. Mange av oss ønsker å utsette disse alderstegnene og det kan man gjøre med en svært effektiv antirynkebehandling.

Du er i trygge hender når du tar rynkereduserende injeksjoner hos oss. Vi benytter oss av legemiddelet Vistabel som produseres av det Amerikanske legemiddelfirmaet Allergan. Dette er et legemiddel som har blitt brukt i en årrekke og har svært få bivirkninger. Selve behandlingen tar ca. 30 minutter og du oppnår da resultater som varer i 3-4 mnd.

Behandlinger vi tilbyr er:

 • Sinnarynken / Linjen mellom bryn
 • Kråketær/smilerynker rundt øynene
 • Tanngnissing / spenninger i kjeve muskulaturen
 • Linjer i pannen/pannerynkene
 • Brynsløft
 • Svettebehandling under armene / Inne i hendene og under føttene
 • Bunnylines / langsgående linjer på nesen
 • Lip flip
 • Sur munn / Løfte munnviker
 • Tannkjøtt smil
 • Hake

Ofte stilte spørsmål:

Hva kan behandles?

Som regel er det «sinnarynken» mellom brynene, smilerynkene på siden av øynene eller linjene i pannen som behandles. Mange ønsker et brynsløft eller å minske linjene man får på nesen når man smiler, disse kalles bunnylines. Vistabel har også en svært effektiv effekt på svetteproblematikk og man kan behandle svette hender, føtter og armhuler. Tanngnissing og at man biter tennene sammen kan være svært slitsomt, og gi spenningshodepine. Dette kan man også behandle med vistabel.

Hva er Vistabel?

Virkestoffet er botulinum toxin type A. Dette er et godt kjent virkestoff som er brukt over hele verden i medisinske behandlinger blant annet for å løse opp spasmer, skjeling, overaktiv urinblære og overdreven svetteproblematikk. 

Botulinum toxin type A har muskellammende effekt og det er denne vi benytter oss av for å minske effekten av synlige rynker og linjer. Dette skjer ved at vi blokkerer signalstoffet som sendes fra hjernen til musklene. Musklene får dermed ikke beskjed om å trekke seg sammen og man oppnår en midlertidig muskellammelse. Vistabel kan derfor kun brukes mot rynker eller linjer som er forårsaket av muskelaktivitet og ikke mot linjer som er forårsaket av solskader og aldring.

 

Selve behandlingen:

Før behandlingen startes rengjøres ansiktet ditt grundig. Deretter markeres injeksjonsstedene opp basert på dine ønsker og mimikk. Så injiseres små doser av Vistabel inn i muskulaturen rett under huden med en tynn nål. Dette resulterer i at de musklene som blir berørt blir lammet. Selve behandlingen gir lite ubehag og oppleves som små myggstikk. Behandlingen er gjort på ca 30 minutter, men dette er avhengig av hvilke og hvor mange områder som behandles.

Etter behandlingen:

De første 5-6 timene etter behandling skal du ikke massere, gni eller røre det behandlede området. Du kan også merke en mild rødhet på injeksjonsstedene. Du skal heller ikke vaske eller påføre andre produkter som rens, sminke eller krem i dette tidsrommet. Du kan gå rett tilbake til dine planlagte daglige gjøremål etter behandling.

Forventet resultat:

Resultatet av behandlingen er at huden glattes ut og linjer og rynker blir dermed mindre synlige. Du kan forvente å begynne å se resultatet av behandlingen etter 3-4 dager, men full effekt kan sees etter ca. 12-14 dager. Effekten er ventet å vare i ca 3 måneder avhengig av styrken og størrelsen på muskelen som er behandlet. Vi ser derimot ofte lengre effekt av behandlingen jo flere behandlinger man har utført fordi musklene blir mindre og svakere for hver behandling.

Mulige bivirkninger:

Det er viktig å ha kunnskap om ansiktets muskulatur, injeksjonsteknikk og preparatets virkning for å kunne forutse på hvilken måte injeksjon med vistabel vil påvirke ansiktsmusklene dine. Dog er det umulig å garantere et resultat, og du bør være forberedt på at du kanskje ikke oppnår det resultatet du forventet. 

Bivirkninger som blødning på injeksjonsstedet, forbigående lett hevelse og rødhet kan oppstå. Lett sykdomsfølelse eller hodepine kan også oppstå de første dagene. Man kan også oppleve at øyelokk og/eller øyebryn kan henge litt ned etter behandlingen, dette er imidlertid ufarlig og vil avta så snart effekten av Botox opphører.

Svettebehandling med botulinum toxin A

Sliter du med unormal svette? En enkel, effektiv og tilnærmet smertefri behandling for å slippe dette ubehaget er å injisere små mengder botulinum toxin A i armhulene. Metoden er medisinsk godkjent i Norge og har blitt brukt mot tilstanden i mer enn 20 år. Effekten varer mellom 6-8 måneder.

Hva er overdreven svette?

Svetting er kroppens måte å regulere kroppstemperaturen på, men noen mennesker produserer mer svette enn det som er nødvendig. Denne lidelsen kalles hyperhidrose og kjennetegnes ved at man svetter unormalt mye på et eller flere steder på kroppen – uansett om det er kaldt eller varmt. Dette rammer både kvinner og menn og oppstår vanligvis i alderen 25-64 år, men man kan merke de første tegnene allerede i puberteten. Rundt 30-50 prosent av dem som rammes har familiemedlemmer med samme tilstand. De mest vanlige områdene med økt svetteproduksjon er i armhulene, på ryggen, i håndflater, under føtter og i ansiktet.

Hvordan foregår behandlingen?

Små mengder med botulinum toxin A injiseres med tynn nål like under huden. På denne måten blokkeres nerveimpulsene til svettekjertlene de hindres dermed i å utskille svette. Selve behandlingen krever mange små stikk i det spesifikke området som behandles, og de som ønsker det får bedøvelse. Behandlingen tar cirka 45 minutter og man kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål umiddelbart etterpå.

Mulige bivirkninger?

Det er ingen alvorlige bivirkninger, men blåmerker og lett svie kan forekomme.

Vi behandler ikke:

Vi behandler ikke gravide og ammede. Dersom du har en spesiell nevrologisk sykdom ber vi deg booke konsultasjon i forkant for å vurdere deg for behandlingen.

Hva koster behandlingen:

Prisen baserer seg på antall områder som behandles. F.eks. så er sinnarynken 1 område, sinnarynken + smilerynkene er 2 områder og sinnarynken+ smilerynkene+ pannerynker 3 område.

 • Botox 1 område 2100kr
 • Botox 2 områder 3200kr
 • Botox 3 områder 4000kr
 • Botox tanngnissing/tyggemuskelen 3900kr
 • Botox Svettebehandling armhuler / Inne i hendene og under føttene 5700kr
 • Botox sure munnviker / Løfte munnviker 1900kr
 • Botox bunny lines (linjer på nesen) 1500kr
 • Botox hake 1800kr
 • Botox brynsløft 1500kr
 • Lip flip 1190kr

Utforsk våre hudbehandlinger

Frisk hud er vakker hud
Previous slide
Next slide